Elizen Vastgoed

Zoek verder

Utrecht, café Olivier

Gastvrijheid daar staat een Belgisch biercafé bekend om. Bij een Belg wordt u goed in de watten gelegd. Onze keukenbrigade bereidt gerechten zoals Mossels, Gentse Waterzooi en Moeke’s Stoofpotje die u kunt genieten in een ongedwongen sfeer.

Verder voeren wij een ruime sortering bier, daarom raden wij u ook aan om eens een pintje bij uw gerecht te vatten. U merkt het al; wij willen u een authentieke Belgische avond bezorgen, met de daarbij behorende kwaliteit en generositeit.

Alé ‘Ollie’

Olivier is een Belgische café-restaurant (brasserie). De internationale formule van Belgian Beer Café, met meer dan 60 vestigingen inmiddels, wereldwijd, verwijst naar de typische volkscafés in België uit de jaren ’30 tot ’50. Met het vorstenpaar Fabke & Boudouin aan de muur, de Leuvense stoof, de authentieke vloertegels van ons bomma en zo vele andere items houden we de authentieke Belgische traditie in ere. Andere ingrediënten zoals de gastvrije en persoonlijke service en de bourgondische menukaart zorgen voor een authentieke Belgische nostalgische belevenis en maken het geheel af.

Historie

Olivier is gevestigd in de voormalige Maria Minor kerk in het centrum van Utrecht. Deze Maria Minor is van oorsprong een schuilkerk. In de zestiende eeuw, ten tijde van de reformatie en de beeldenstorm, kon het gevaarlijk zijn openlijk je geloof te belijden en werden er panden gebouwd die van buitenaf op een gewone woning leken, maar van binnen een kerk herbergden.

Om in Olivier een nostalgische sfeer te realiseren, zijn zoveel mogelijk elementen van de ‘schuilkerk’ uit 1860 behouden, zoals de altaarnis, de gewelven en het orgel. Daarnaast hebben onze Belgische architecten vooral gebruik gemaakt van donkere eiken lambriseringen, Vlaamse lusters (zware kroonluchters) en authentieke Belgische decoratiematerialen.

Status:
  • Thans verhuurd aan Café Olivier